Coachend (re)organiseren

Wij werken volgens het 3C principe : Concreet, Coachen, Context. In onze aanpak zijn deze drie elementen onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen de basis van elke verandering die wij begeleiden.

 

Werkwijze

In het samenwerken met teams is persoonlijke communicatie doorslaggevend voor het team(succes), iedereen stemt zich onbewust af op de ander. Scheurtjes ontstaan wanneer aangeleerd gedrag botst met wenselijk gedrag : men is niet (meer) in staat om het gedrag af te stemmen op het gedrag van de ander. Vaak hoor ik dan opmerkingen als “wat ik zeg komt niet over” of “alles wat ik zeg valt verkeerd”. Dit kan voor komen bij elke verandering binnen in een team of bedrijf. Een interventie van buitenaf waarbij iemand je onbevooroordeeld het onbewust gedrag laat ontdekken (het onbewuste dus bewust maken) geeft vaak al genoeg ruimte om de communicatie bespreekbaar te maken en vaste gewoonten los te laten en opnieuw vorm te geven.

 

Resultaat

  • Een open en positieve manier van communiceren waarbij er als team samengewerkt wordt in plaats van individuen met beperkende overtuigingen.
  • Communicatie blokkades worden weggenomen zodat zaken niet escaleren en mensen met meer plezier en vertrouwen hun positie kiezen. Angst is een slechte maar veel voorkomende raadgever.
  • Vertrouwen scheppen en laten zien waar gedrag vandaan komt geeft een enorme boost aan elk team.

 

Spreekt onze werkwijze aan en wilt u ook zo een resultaat ? Wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen ? Neem contact op en ik kom graag langs.